ELKÉSZÜLT A VERSENYRENDSZER ÉS A RANGLISTA

310

Nagy Róbert (a Szakszövetség versenybizottságának megbízott elnöke) vezetésével elkészült a ju-jitsu versenyrendszert összefoglaló, ismertető és a ranglista pontokat nyilvántartó internetes felület.

A Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség 2016 évben a ju-jitsu világszervezet, a JJIF versenyrendszeréhez illeszkedő, azzal mindenben kompatibilis versenyszisztémát dolgozott ki.

Nagy Róbert és csapata megfeszített, de precíz és aprólékos munkájának köszönhetően 2017 évben már az új regionális versenyrendszerben zajlik a Ju-jitsu Magyar Bajnokság.

Három régióban 2-2 nemzeti pontszerző verseny kerül megrendezésre. Ezek a versenyek kiemeltek a többi versenyhez képest, mert itt lehet kvalifikációs pontokat szerezni a Magyar Bajnokságra történő nevezéshez, valamint a nemzetközi versenyekhez.

Emellett bevezetésre került a Nemzeti Ranglista, és a Magyar Kupa is.

Év végén szakszövetségi szintű díjazásban részesülnek terveink szerint:
Magyar Bajnokság helyezettjei
Magyar Kupa helyezettjei
Ranglista elsők

Az új regionális versenyrendszer és nemzeti ranglista rendkívül korszerű, és teljességgel illeszkedik a nemzetközi trendekhez. A ranglistán és a kvalifikációs versenyeken mind a hazai, mind a nemzetközi megmérettetések beszámítanak.

A versenyrendszer előnyei:
Nem kerülnek hátrányba a szegényebb klubok, nem kell nagy távolságokat utazniuk, ha kvalifikálni akarnak a Magyar Bajnokságra.
Ugyanakkor a több versenyen résztvevőknek nagyobb az esélyük a kvalifikációra.
Illeszkedik a nemzetközi rendszerhez.
A ranglistán szereplők külön díjazása motivációt jelent ahhoz, hogy a versenyzők nagy számú hazai és nemzetközi versenyen is elinduljanak.

A versenyrendszert és ranglistát az alábbi linkre kattintva lehet megnyitni:

https://sport-jujitsu.jimdo.com/