Magyar Ju-jitsu Szövetség
Weboldal: www.jujitsu.huA WJJKO-val (World Ju Jitsu Kobudo Organization – Világszövetség) való szoros kapcsolat természetes következménye lett, hogy a Szövetség tagja a Világszövetségnek a kezdetek óta. Ugyancsak tagja a JJIF-nek (Ju Jitsu International Federation), ami azért jelentős, mert ez a ju jitsu szervezet rendelkezik AGFIS/SportAccord tagsággal és országonként csak egy tagszervezete van, illetve lehet. Magyarországon tehát a Magyar Ju Jitsu Szövetség az egyedüli ju jitsu kapcsolat az AGFIS/SportAccord felé. Ennek többek között az is a következménye, hogy a majdan létrehozandó szakszövetségnek a mi Szövetségünk alapító tagja lesz, nélkülünk a szakszövetség nem hozható létre. A Szövetség 2007 óta tagja az IBA (International Budo Academy) ju jitsu szekciójának is, e szekció vezetője soke Kelemen István.

2009-ben és 2010-ben megalakult (formálisan is, hiszen már 1980 óta létezik) az önálló Ryu, azaz a soke Kelemen István nevével fémjelzett ju jitsu iskola Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu néven (Hangari = magyar). 2009-ben mesterünk megkapta a soke címet, majd 2010-ben a 9. dan fokozatot és önálló iskolaként bejegyzésre került a Ryu Japánban. A hivatalos bejegyzést shike Giacomo Spartaco Bertoletti, a WJJKO elnöke és soke Kozo Kuniba a Japan Budo Kuniba Kai International vezetője felügyelte.

A Szövetségnek jelenleg 30 dojoja van, ahol körülbelül hétszázan edzenek rendszeresen. Honlapunkon mindegyik klubhoz a kapcsolatot megadjuk, aki csatlakozni szeretne, segítjük és szeretettel várjuk. Edzéseinken a szakmai munka magas színvonalát igyekszünk megőrizni az alapítás óta. A jelenlegi dojo-vezetők azon az úton járnak, amit a Szövetség alapítója soke Kelemen István kikövezett. A Szövetség közel 30 éve egységes és következetesen képviseli a Budo, a Ju Jitsu szellemét és gyakorlatát. A hozzánk csatlakozó talál egy összetartó közösséget, egy magasztos, ugyanakkor hasznos célt és egy kihívásokkal teli utat, amelyen járva jobban megismerheti önmagát is.