Történelmi pillanat a hazai Ju-jitsu életében!

2179
Mester-találkozó, 2019 január 13.

2019 január 13-án történelem íródott a magyarországi ju-jitsu stílusok instruktorainak részvételével.

Szakszövetségünk egyik kiemelt célja sok más kötelezettsége mellett, hogy egységbe kovácsolja a tradicionális ju-jitsu stílusokat képviselő iskolákat. Az egység lényege, hogy a stílusok mesterei önállóságukat megőrizve, de együtt határozzák meg a ju-jitsu, mint harcművészet helyét, szerepét és feladatát a folyamatosan változó világunkban, illetve a sport ju-jitsu életében, fejlődésében. Ennek első lépése volt az a találkozó, mely a Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség és a Kelemen ryu közös kezdeményezése nyomán jött létre 2019. január 13.-án, a Magyar Ju-jitsu Szövetség termében.

Az eseményen Szakszövetségünk majd minden fontosabb stílusának vezetője és legmagasabb mester fokozattal rendelkező instruktora részt vett.

mester találkozó 2019 január 13.

A mesterek az ismerkedést természetesen a tatamin kezdték. A találkozó elején érzékelni lehetett a résztvevők között húzódó feszültséget, mely fokozatosan szakmai érdeklődéssé változott, ahogy a mesterek egymást váltva mutattak be technikákat és reagáltak is a másik technikáira. Ebben a folyamatban jó házigazdaként kivette az oroszlánrészt Kelemen István mester, de sorra követték egymást a bemutató mesterek, így Nagy-Hinst István, Kovács Károly, Spalovszky Csaba, Pospischil Tamás, Zöllei Zoltán, Ziegler Csaba, Hernádi Zoltán, Lóki Sándor, Csicsmann Gábor.

A mesterek nagy érdeklődéssel fogadták Kovács Károly edzésmetodikai bemutatóját és Nagy-Hinst István esszéjét is, melyet Kelemen István gondolat-ébresztő előadása fogott össze egy egésszé.

Házigazdáink gondoltak az ebédre is, így megvendégeltek bennünket egy kiadás pizzaebédre is barátságuk jeleként. Az esemény visszhangja mindenki részéről az volt, hogy a jövőben az ilyen témájú találkozókat folytatnunk kell, mely a hazai ju-jitsu élet épülésének jelentős segítséget, inspirációt fog adni.