TISZTES HELYTÁLLÁS A JJIF Junior Világbajnokságán, Madridban

263

Kiváló küzdelmeket, igazi földharc specialistákat láthattunk a JJIF Junior Világbajnokságon, Spanyolországban.

Hazánkat 4 magyar versenyző képviselte:

Pataki Botond -62 kg
Skáfár Bence -69 kg
Gálik Máté -69 kg
Szűcs András -77 kg

A Ne Waza (földharc) küzdelmek végeredménye összességében tisztes helytállásról tanúskodik. A nagyon erős nemzetközi mezőnyben az alábbi eredmények születtek.
Pataki Botond első ellenfele az izraeli Atali Itamar volt. Sajnos a hazánk fia nem bírt a későbbi ezüstéres versenyzővel, végül búcsúzott a mezőnytől.
Skáfár Bence sikeresen vette az első akadályt, legyőzte panamai ellenfelét. Később a kazah fiúval nem bírt. Vígaszágon egy olasz versenyzőt győzptt le. Ezt követően azonban vereséget szenvedett a későbbi 3. helyezett izraeli harcostól, így kiesett a versenyből. Összességében a legjobb 8 között.
Gálik Máté kiváló, kiegyensúlyozott versenyzéssel kezdett. “Gyorsan egymás után” legyőzte a kazah, osztrák és orosz ellenfelét. Nagy reménnyel tekintettünk a döntőbe jutásért vívott mérközése elé, melyt a francia Brice Huonzaval vívott. Sajnos nem tudta legyőzni a későbbi 2. helyen végző francia sportolót. Végeredményként az 4. helyzést szerezte meg.
Szűcs András első meccsén legyőzte az Egyesült Arab Emirátusok versenyzőjét. A második körben alulmaradt az izraeli versenyzővel szemben, így vígaszágra került. A 16 között nem bírt a rendkívül erős kazah ellenfelével, így kiesett a versenyből.
Összességében kiválóan teljesítettek a magyar fiaink!

GRATULÁLUNK A VERSENYZŐKNEK, FELKÉSZÍTŐ MESTEREIKNEK!

Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult a felkészüléshez és a kiutazáshoz.

A végeredményekről szóló jegyzőkönyvek megtekinthetők a galériában.