NAGYON ERŐS MEZŐNY JELLEMZI A 2016-OS VILÁGBAJNOKSÁGOT

323

Három versenyzőnk lépett tatamira az első napon. Mindenki győzelemmel kezdett.

Fábián Balázs kezdte a sort a versenyzésben, +94 kg-ban. Pontozásos győzelmének örülhetett a magyar csapat. Magabiztosan győzött, amint elkezdte gyűjteni a pontokat a küzdelemben, érezhető volt, hogy nem lesz kétséges, ki fog diadalmaskodni.

Őt követte Horváth Imre, aki a -94 kg-osok között indult. Rövid idő alatt egy lábfeszítéssel győzött, feladásra kényszerítette német ellenfelét.

Szekeres Ákos is feladatással győzött a -85kg-os kategóriában. A küzdelmi idő közepe táján sikerült rögzítenie ellenfelét, és egy nyakfeszítéssel kopogásra kényszerítette német riválisát.

Bizakodva vártuk a következő fordulókat.

A Horváth Imre kezdett második körben, izraeli ellenféllel nézett szembe. Sajnos egy könyöksérülés véget vetett végleg a küzdelmeknek, búcsúznia kellett a versenytől.

Fábiaán Balázs túljutott a második fordulón. Ezt követően azonban vereséget szenvedett és a vígaszágra került. A negyedik mérkőzését sajnos egy aprócska büntető pont miatt elveszítette. Végigküzdötték a mérközésidőt, egyenlő állás volt, amikor lepörgött az óra.

Szekeres Ákos veszített második mérkőzésén az orosz versenyzővel szemben és vígaszágra került. Ezután sorban 4 mérkőzést nyert. A bronzéremért vívott küzdelemben ugyanazzal az orosszal mérkőzött, akitől korábban vereséget szenvedett. Jól indult a mérkőzés, azonban egy karfeszítés eredményeként végül nem szerezte meg a bronzérmet.

Szekeres Ákos a 4. helyen végzett 32 versenyzőből súlycsoportjában.

GRATULÁLUNK A VERSENYZŐKNEK AZ EREDMÉNYHEZ ÉS A TISZTES HELYTÁLLÁSHOZ!