Magyar sikerek a 3. Kong Sao Nyílt Világbajnokságon

254

A Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség delegálásával négy sportoló járt Lengyelországban. A Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület versenyzőinek kiutazását több hónapos szervezés és felkészülés előzte meg. Köszönet és hála a sok önkéntes segítőnek, magánszemélynek, akik segítségével létrejöhetett a versenyen való részvételhez szükséges összes feltétel.

Négy versenyzővel, egy edzővel és négy szurkolóval vettünk részt a 3. Kong Sao Nyílt Világbajnokságon a lengyelországi Mikolowban.

Szombat reggel 10 órakor volt az ünnepélyes megnyitó, s közvetlen utána a technikai, majd a gyerek küzdelmi versenyszámok. Ezen a napon Bada Mirkó (Mány), versenyzett. Az első versenyszámában a negyedik helyezésig jutott, míg a másik küzdelmi számban már a dobogó második fokára állhatott fel.

Vasárnap a felnőttek következtek. Az első érmesünk is beállt a Szántó Anna, Bada Máté, Bada Henriett, Harangi Anna alkotta szurkolói csapatba.

Először Bozori Imre (Tatabánya) lépett a küzdőtérre. Okos, fegyelmezett küzdelmével a döntőig jutott. Ez után rögtön hívták is a másik pástra. Ott heroikus küzdelemben, a 6 perces döntetlent hozó menet után, az extra menetben sikerült egy jól befogott technikával győznie.

Közben Piros Patrikot (Bicske) is szólították a hat pást közül a 4-es pástra. Patrik sensei mesteri módon küzdött, s jutott el a dobogó legmagasabb fokára.

Balogh Bence is sikerrel vette az akadályokat, első versenyszámában 3. helyezést ért el, de nem sokáig pihenhetett, mert ismét bemondták a nevét. Balogh Bence (Bicske) megszerezte a második aranyérmünket, s Piros Patrik is egy ezüstéremmel lett gazdagabb.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik gondolattal, szóval tettel segítették a csapatot.

A versenyzők listája, helyezései:

versenyszám

open combat

mix kumite

semi contact

grappling

Bada Mirko

negyedik hely

ezüstérem

Balogh Bence

aranyérem

bronzérem

Bozori Imre

ezüstérem

ezüstérem.

Piros Patrik

ezüstérem

aranyérem

(A csapatvezető, shihan Metzger Antal beszámolója alapján.)