Magyar jitsus a Világjátékokon – szenzációs World Games részvétel

341

Magyar jitsus a Világjátékokon

A világ legrangosabb ju jitsu megmérettetésének helyszíne, a nem-olimpiai sportok olimpiájának is nevezhető World Games július 20-án vette kezdetét a lengyelországi Wroclawban. Hazánkat 15 sportág 60 sportolója képviseli és aki a hatalmas világversenyen belül „A jitsu olimpián” indul Magyarország képviseletében, az nem más, mint a ne-waza állócsillaga, Szűcs Kristóf IBJJF világbajnok és JJIF VB III. helyezett.

A Nemzeti Versenysport Szövetség, A MOB Nem-Olimpiai Sportok Osztályának jogutódja, olimpikonoknak kijáró teljes költségtérítést, méretre szabatott gálaruhát, sportfelszerelést és utazási költséget biztosít úgy a jelenleg Californiában felkészülő bajnoknak, mint felkészítő edzőjének, Max Carvalho mesternek.

A Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség, mint fiatal szakszövetség bár még csak éves minisztériumi alaptámogatásra jogosult, mégis közel félmillió forint értékben támogatta a sportolóját a felkészülését segítő speciális regenerációs zsákkal, egyedi versenygivel, mentális sportcoaching tréninggel és táplálék kiegészítőkkel.

Dr. Gulyás Richárd MSJJSZ elnöke és Muzsai István alelnök mindent megtettek a magyar képviselet létjogosultságának, szervezésének érdekében és nagy reménységgel tekintenek az éremesélyes mérkőzések elébe, melyek 27-én veszik kezdetüket. Külön öröm számukra, hogy a Shogun Fightshop támogatásában és segítségével elkészült profi nemzeti versenygi első ízben fog bemutatkozni a nemzetközi tatamikon és remélhetően hozzáad a sikerhez.

Szűcs Kristóf komoly fél éves felkészülési időszakon van túl és ezt a levelet küldte sporttársainak: „ A Világjátékokra való felkészülésem Los Angelesben az otthoni csapatunk “testvérklubjánál” a ZR Team Californiaban végzem. Ez közös döntés alapján született meg edzőmmel Max Carvalhoval a fejlődésem érdekében, mivel idekint több világbajnok edzőpartnerem is van. Az elmúlt fél évben itt kinn tartózkodtam, kisebb megszakításokkal végig nagy intenzitással edzettem, több versenyen is indultam, ha bár ezekre mind felvezetőként tekintettem.
A Világjátékokra most egy egy-hónapos edzőtábort csináltam, ahol elsősorban a technikai és stratégia dolgokat helyeztem előtérbe, a mentális részét pedig a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetségnek köszönhetően a online coaching megbeszéléséken élesítettük.
Még pár nap van hátra a Világjátékokig, becsülettel felkészültem, nagy megtiszteltetés, hogy az országomat képviselhetem egy ilyen rangos eseményen, különösen egyedüli Jiu Jitsu versenyzőként, hiszen már csak oda kell menni és megnyerni.
Lássuk mit hoz a jövő.” – nyilatkozta Kristóf
Kívánunk Kristófnak eredményes versenyt és nagyon örülünk, hogy több mint 20 év nemzetközi nem-jelenlét után a magyar ju-jitsu kezdi elfoglalni az őt megillető helyet a világ sportéletében. Remélhetően Kristóf részvételének puszta ténye, bármilyen elért eredménye, akárcsak Szekeres Ákos pár hónapja megnyert világbajnoki aranyérme hozzásegíti a Szakszövetséget ahhoz, hogy 4 év múlva, a következő World Games világjátékokon és 2024-ben, mikor várhatóan a Jitsu olimpiai sporttá válik, a magyar csapat úgy földharcban, mint harcrendszerben és önvédelmi bemutatóban is tudásának megfelelően népes delegációval indulhasson.
Hajrá Magyarok, hajrá SZŰCS KRISTÓF!