Magyar Bajnokság Jászberény, 2017 november 4

329

ELNÖKI KÖSZÖNTŐ ÉS MEGHÍVÓ

Tisztelt Mesterek, Klubvezetők, Versenyzők, Kedves Sportbarátaink!

Sok szeretettel köszöntünk mindenkit a Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség és a Jászsági Harcművészeti Akadémia nevében.
Folytatva az immár nagy hagyományokkal rendelkező sorozatot, az 1998-ban elkezdett sport-jitsu versenyek tradíciójához híven, 2017-ben ismét Jászberény ad otthont a ju-jitsu sport legfőbb megmérettetésének, a Magyar Bajnokságnak.
Külön jelentőséget ad a versenynek, hogy a Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség az egyetlen szervezet, mely jogosult a sportág képviseletére országos és nemzetközi szinten. A jelenlegi Magyar Bajnokság a XV. a versenyek sorában.
Mivel szakszövetségünk teljes jogú tagja a ju-jitsu sport nemzetközi szervezetének, a JJIF-nek, így a magyar bajnokok teljesítményét már nemzetközi szinten is regisztrálják.
Szakszövetségünk jogosult a nemzeti válogatott keret kialakítására, melynek köszönhetően a jelenlegi bajnokság egyúttal pontszerzésre is lehetőséget ad a kvalifikációs versenyek sorozatában, a szakszövetségi tagsággal rendelkező versenyzők és klubok részére.
A verseny megrendezésére a hagyományoktól eltérően nem nyílt rendszerben kerül sor. Kizárólag szakszövetségi tagsággal rendelkező versenyzők nevezhetnek a versenyre.
A versenyre azonban nevezhet bármely tagszervezetünk versenyzője. Az idei évben bevezetett rangsorpont rendszer zökkenőmentes átvezetése érdekében, a MSJJSZ Elnöksége úgy döntött, hogy a november 4-én, Jászberényben rendezendő Magyar Bajnokságon elindulhatnak azok a versenyzők is, akik nem rendelkeznek rangsorponttal.
A versenyen rangsorpontok szerezhetők a Fighting System, Ne Waza System, Duo System és Duo Show System versenyszámokban.

Ne feledjük, a bajnokoknak mindig bizonyítaniuk kell!

„Nem az előző versenyek rangsorai mutatják meg, hogy mire képes valaki, hanem az, amit az aktuális versenyen bizonyít.”
(Kilian Jornet)

Jó felkészülést, és kiváló, eredményes versenyzést kívánunk mindenkinek!

Garamvölgyi Mihály
Szakszövetségi főtitkár dr. Gulyás Richárd Miklós
Szakszövetségi elnök

A verseny kezdő időpontja: 2017. november 04. 10:00-kor.
A mérlegelések, orvosi vizsgálat ideje: 2017. november 04.
gyermek és junior korosztály 09:00-tól 09:45-ig,
felnőtt és szenior korosztály 11:00-től 12:00-ig

A verseny helyszíne: Bercsényi úti sportcsarnok (5100 Jászberény, Bercsényi út 11.)

A verseny védnöke: Magyar Sport-Jitsu Szakszövetség
Verseny rendezője: Jászsági Harcművészeti Akadémia
A verseny főbírája: Hullám Dénes MSJJSZ Bírói Bizottság elnöke, nemzetközi minősítésű JJIF bíró

A nevezések beérkezésének határideje: 2017. október 30. (hétfő) 12:00 óra
A nevezés módja: kizárólag elektronikus úton, online rendszeren keresztül, ezzel egyidejűleg a nevezési táblázatot kitöltve el kell juttatni az richard.gulyas.dr@gmail.com e-mail címre.

A nevezési felület elérhetősége: http://jujitsusport.hu/nevezes/

A nevezési felületet 2017. október 20-án nyitjuk meg. A beérkezett nevezések feldolgozását követően a párosításokat közzétesszük a fenti weboldalunkon 2017. október 31-én. A hibás nevezések korrigálására november 2-án 14:00 óráig lesz lehetőség, de ebben az időszakban új, első szándékú nevezést már nem fogadunk el.

A versenyzés feltételei:
A versenyzőknek sportorvosi engedély kötelező.
Sportbiztosítással kell rendelkeznie az induló versenyzőknek.
Versenyzői nyilatkozatot kötelező kitöltve, aláírva leadni (kiskorú esetében szülői aláírással ellátva).

A nyilatkozatok, versenyszabályzat és jelen kiírás elérhetők a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség weboldalán a dokumentumtár menüben:

http://www.jujitsusport.hu/dokumentumtar.html

A szervezők és Szakszövetségünk elvárja minden indulótól, hogy a nevezéssel a versenyző kötelező érvénnyel vegye magára a szabályrendszerünket, azt a küzdelem előtt alaposan tanulmányozza és a benne foglaltak szerint küzdjön és viselkedjen!

A rendezvényen résztvevők tudomásul veszik, hogy a verseny élő közvetítéssel zajlik, valamint felvételek készülnek a verseny során, a sportág népszerűsítése céljából. A Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség ezeket a felvételeket promóciós céllal felhasználja, a hatályos jogszabályok és a személyiségi jogok betartása mellett.

A nevezési díj rendezése előzetesen, átutalással, a Jászsági Harcművészeti Akadémia hivatalos, UniCredit Banknál vezetett 10918001-00000092-19790009 számú folyószámlájára befizetve történik.

A nevezési díj beérkezési határideje 2017. november 2-án, éjfél!
A nevezési díjak helyben történő kifizetése esetében plusz 1.000,- Ft nevezési költséget számítunk fel a nevezési díjon felül személyenként.

HATÁRIDŐK ÖSSZEFOGLALVA

A NEVEZÉSI HATÁRIDŐ 2017. OKTÓBER 30-ÁN (hétfő), 12:00 (eddig kell online nevezni, és beérkeznie a nevezési táblázatnak a nevezési oldalon megadott e-mail címre).

A NEVEZÉSEK HELYESBÍTÉSÉNEK (új nevezés kizárt!) 2017. NOVEMBER 02-ÁN 14:00 óra!

A NEVEZÉSI DÍJ BEÉRKEZÉSI (nem átutalási, hanem az átutalásnak a számlánkra történő beérkezésének a határideje) HATÁRIDEJE 2017. NOVEMBER 02-ÁN ÉJFÉL!

A helyben rendezett nevezési díjak esetében plusz 1.000,- Ft költséget számolunk fel versenyzőnként.

A nevezéseket tehát csak a http://www.jujitsusport.hu/nevezes/ nevezési oldalon található nevezési felület kitöltése, valamint a http://www.jujitsusport.hu/dokumentumtar.html oldalon található táblázat kitöltése, és ezzel egyidejűleg a nevezési táblázat jelen kiírásban megadott e-mail címre történő elküldése esetén fogadjuk el!

FIGYELEM! Az adatokat külön fel kell vinni a nevezési felületen, mert ez szolgálja a gépi rögzítést és a gépi sorsolást. Ezzel egy időben a nevezési táblázatot is le kell tölteni, a kért adatokat beírni, elmenteni, és az elmentett, kitöltött táblázatot a megadott e-mail címre elküldeni (richard.gulyas.dr@gmail.com). Ez szolgálja az ellenőrzést.

Amennyiben nehézség adódik a nevezéssel, keressen bennünket elérhetőségeinken.

HIVATALOS JJIF KOROSZTÁLYOK

A korcsoport megállapításánál a születés évszámát vesszük figyelembe.

MIKRO U8 6/7 évesek (MICRO)
KÖLYÖK U10 8/9 évesek (MIDGET)
GYEREK U12 10/11 évesek (CHILDREN)
KADET U15 12/13/14 évesek (CADET)
JUNIOR U18 15/16/17 évesek (ASPIRANT)
IFJÚSÁGI U21 18/19/20 évesek (JUNIOR)
FELNŐTT 21+ 21 – 35 évesek (SENIOR)
MASTERS-1 36+ 36 – 40 évesek MASTERS-1
MASTERS-2 41+ 41 – 50 évesek MASTERS-2
MASTERS-3 51+ 51 – 60 évesek MASTERS-2
MASTERS-4 61+ 61 – 70 évesek MASTERS-4

A VERSENYSZÁMOKAT VALAMENNYI KORCSOPORTBAN, SENIOR ÉS MASTERS KOROSZTÁLYBAN IS MEGRENDEZZÜK!

A VERSENYEN KVALIFIKÁCIÓT LEHET SZEREZNI A JJIF KÖVETKEZŐ VERSENYEIRE
– 2018. március – június JJIF EB – Lengyelország
– 2018. november 22-25. JJIF World Championship – Svédország.
2018. március 1-5. Egyszeri kvalifikáció az U18 és U21 VB Abu Dhabi
2018. április Paris Open is (JJIF rangsorpontot lehet rajta szerezni, kiemelt JJIF verseny)

A többi versenyhez már kell a következő kiemelt versenyünkön (MKB) való részvétel is:
2018. augusztus Masters Ju-jitsu EB
2018. október Ju-jitsu European Championship U18 – U21
2018. German Open

A fenti versenyekre a mostani MAGYAR BAJNOKSÁG és a 2018-as MAGYAR KUPABAJNOKSÁG együttesen kvalifikál. A versenybizottság döntése alapján az EB és VB szerepléshez kettős kvalifikáció szükséges. Ugyanígy a Paris és a German Openhez is, mert mindegyik kiemelt JJIF verseny.)

A JU-JITSU MAGYAR BAJNOKSÁGON AZ ALÁBBI VERSENYSZÁMOKBAN LEHET NEVEZNI.

A DIVIZIÓK SZABÁLYAINAK RÉSZLETEZÉSE A SZABÁLYKÖNYVBEN OLVASHATÓ!

A nevezésnél az alábbi adatokat szükséges megadni: név, születési év, klub és/vagy egyesület neve, a versenyszám, a sportoló valós testsúlya, a súlycsoportja és a korcsoportja.

Idén első alkalommal rendezünk versenyszámokat KIZÁRÓLAG a JJIF szabályrendszerben. Kizárólag a JJIF szabályokban elért helyezések számítanak bele a kvalifikációs pontszerzésbe és a versenyzők válogatottsági versenyébe.

A Duo System, a Fighting System, Gi Ne Waza és a No Gi Ne Waza versenyszámokban egyaránt 2017. november 4-én Jászberényben kerül megrendezésre a Magyar Bajnokság.

1. JJIF Ne Waza – GI földharc

Földharc jellegű küzdelmek, melyeknél cél az ellenfél földre vitele, feladásra kényszerítése. A küzdelmek állásból indulnak. A küzdelmek során korosztályoktól függően lehet alkalmazni dobásokat, lesodrásokat, leszorításokat, fojtásokat és feszítéseket. A mérkőzések értékelése pontozásos rendszerben történik. A mérkőzésen csak azok a technikák értékelhetők, melyek engedélyezett technika alkalmazásával érvényes módon történtek. A földharcnál feladásra kényszerítés esetén (ún. lekopogtatás) a küzdelem véget ér, a lekopogást kikényszerítő fél győzelmével.

Részletes szabályok a MSJJSZ Szabálykönyvben találhatók.

2. JJIF Ne Waza – NO GI földharc

Földharc jellegű küzdelmek, melyeknél cél az ellenfél földre vitele, feladásra kényszerítése. A küzdelmek állásból indulnak. A küzdelmek során korosztályoktól függően lehet alkalmazni dobásokat, lesodrásokat, leszorításokat, fojtásokat és feszítéseket. A mérkőzések értékelése pontozásos rendszerben történik. A mérkőzésen csak azok a technikák értékelhetők, melyek engedélyezett technika alkalmazásával érvényes módon történtek. A földharcnál feladásra kényszerítés esetén (ún. lekopogtatás) a küzdelem véget ér, a lekopogást kikényszerítő fél győzelmével.

Részletes szabályok a MSJJSZ Szabálykönyvben találhatók.

3. JJIF Fighting System – no-contact+dobás+földharc

Vegyes rendszerű küzdelmek, melyeknél három elkülöníthető küzdelmi rész van: 1. álló küzdelem ütéssel és rúgással; 2. fogásból dobás vagy más földrevitel; 3. földharc. Cél a pontszerzés, illetve mindhárom küzdelmi részben teljes értékű találat, IPPON elérése. A küzdelem csak akkor az esetben ér véget, ha valamelyik versenyző mindhárom részben ippon értékű találatot ér el. A versenyzők hozzanak védőfelszerelést magukkal!

Részletes szabályok a MSJJSZ Szabálykönyvben találhatók.

5. Duo System – önvédelmi versenyszám (JJIF szabály szerint)

Önvédelmi szituációk bemutatásából áll a verseny. A Duo rendszer célja, hogy a versenyző páros (Tori/Uke) saját csapatának tagjával több, előre meghatározott támadásra védekező kombinációkat mutasson be. A támadások 4 csoportra és csoportonként 5 támadásra vannak felosztva.

Fogással végrehajtott támadások
Átkarolással vagy fojtással végrehajtott támadások
Ütés, rúgás és csapás támadások
Fegyveres támadások (rövidbot vagy kés)

A kezdő versenyzőknek 2017-ben könnyítés céljából egy DUO START szabály szerinti versenyt hirdetünk.

A DUO SYSTEM versenyszámon belül az alábbi divíziók találhatók:
Duo System (alapértelmezett versenyszám)
Duo Mix System (eltérő nemű párok)
Duo Show System (látványos elemekkel átszőtt duo)
Duo Start (könnyített versenyszabályok kezdőknek)

Részletes szabályok a MSJJSZ Szabálykönyvben találhatók.

A korosztályok és súlykategóriák, valamint a szabályrendszerek az alábbi linkre kattintva, a szabálykönyvekben olvashatók:

http://www.jujitsusport.hu

Nevezési díjak: Csak MSJJSZ tagok nevezhetnek. Az első egyéni versenyszám 6.000,- Ft, Duo páros versenyszám 10.000,- Ft. Minden további versenyszám 3.000,- Ft.

Nem Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség tagok nem indulhatnak!

Ne Waza No Gi versenyszámban csak az a versenyző indulhat, aki a Ne Waza Gi versenyszámban is elindult.

Versenyszámok díjazása:
1. helyezett: érem, oklevél
2. helyezett: érem, oklevél
3. helyezett: érem, oklevél
4. helyezett: oklevél

Az elnökség ebben az évben is meghirdeti a „CSAPATBAJNOKSÁGOT”, melyre egy klub vagy egyesület 5 tagjával (egy Duo csapat 1 tagnak számít) lehet nevezni. A csapatbajnokság eredményeit az egyéni eredmények alapján állapítjuk meg. A csapat versenyzőinek a legjobb eredménye számít bele.

A csapatbajnokságra nevezés a helyszínen történik, a csapattagokat verseny megkezdése előtt kell megnevezni. A csapatnevezés díja 5.000,- Ft.

A csapatbajnokság díjazása:
1. helyezett. serleg, oklevél
2. helyezett: oklevél
3. helyezett: oklevél
4. helyezett: oklevél
5. helyezett: oklevél

Versenyzési feltételek:
érvényes sportorvosi igazolás ”versenyezhet” bélyegzővel vagy kitöltött és aláírt egészségügyi nyilatkozat nevezési laphoz csatolt).
kitöltött versenyzői nyilatkozat (nevezési laphoz csatolt).
harcművészhez méltó és a versenyszámokhoz megfelelő öltözet
megfelelő módon leadott nevezés és határidőre beérkezett nevezési díj

A nyilatkozatok az alábbi linkre kattintva letölthetők: http://www.jujitsusport.hu/dokumentumtar.html

A szervezők fenntartják a jogot a kategóriák összevonására, a résztvevők számától függően!

A versenyzőknek legkésőbb 09:00 (felnőtteknek 11:00) óráig meg kell érkezniük a verseny helyszínére és legkésőbb 9:45 (felnőtteknek 12:00) óráig a mérlegelésüknek, orvosi vizsgálatuknak, dokumentációik ellenőrzésének és leadásának meg kell történnie!

A 9:00 (felnőtteknek 11:00) óra utáni érkezés a rendezvényből való kizárást vonhatja maga után, melyre a jogot a rendezőség fenntartja!

Minden versenyzőnek az előírás szerű, JJIF (vagy IBJJF) szabályok szerinti öltözetben kell megjelennie!

A klubok hozhatnak csapatzászlót, logo-t!

Belépő díjak: Felnőtt: 1.000,- Ft (versenyzők és bírók, bíró segédek, valamint maximum két – előre regisztrált – edző kivételével kötelezően fizetendő). Diák, nyugdíjas, gyerek: 500,- Ft (7 év alatt ingyenes).

Belépéskor a nézők eltérő színű karszalagot kapnak, mint a versenyzők és a stáb. A nézők kizárólag a nézői szektorban tartózkodhatnak, a versenyzőket a pástokhoz kizárólag egy edző kísérheti.

A rendet biztonsági személyzet felügyeli!

Ha bármi kérdése adódik a versennyel kapcsolatosan kérem keressenek bizalommal:
dr. Gulyás Richárd Miklós: +36-20/9745-034 és Garamvölgyi Mihály: +36-30/316-62