Történelmet írt a magyar Ju-jitsu társadalom!

A Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség olyan eseményt szervezett, melyre hazánk ju-jitsu történelmének ismerői örökre emlékezni fognak. Szakszövetségünk 2019 január 19.-én rendezte meg első találkozóját, melyet „Ju-jitsu Ünnep 2019” névre keresztelt.

Ju-jitsu Ünnep 2019 – csoportkép

Az eseménynek nem kisebb célja volt, mint megmutatni a ju-jitsu tradicionális stílusok és a sport ju-jitsu elválaszthatatlanságát, valamint a ju-jitsu iskolák önállóságát és egységét. Talán úgy lehetne a legjobban jellemezni a helyzetet, hogy különböző helyről, de egy felé nézünk. Ez az egység, mely összekovácsol minket.

Találkozó a számok tükrében

Több, mint 150 résztvevő, 16 oktató mester, 4 pást, 5 edzés, 3 bemutató, 200 elégedett arc.

A találkozó az előzetes időbeosztás szerint kezdődött el, az oktatók bemutatásával, köszöntéssel, közös bemelegítéssel, melyet Zöllei Zoltán mester vezetett le. Már ettől a perctől érezhető volt az egyre növekvő lelkesedés, a rendkívüli motiváltság a résztvevők részéről, ami az oktatókat is arra ösztönözte, hogy az eredetileg leoktatásra szánt anyaghoz hozzátegyenek pár technikai kombinációt.

Ju-jitsu Ünnep 2019 – oktató mesterek köszöntése

Ennek a pozitív hozzáállásnak olyan hatása volt, hogy az oktatásra szánt idő leteltével mindenki dolgozott tovább a szünetben is az oktatók keze alatt.

Az, hogy a felnőttek figyelme és lelkesedése nem csökkent, senkit sem ért meglepetésként. Ám az, hogy a 4-8 éves gyerekek csoportja az ötödik órában is fáradhatatlanul dolgozott, már mindenkit meglepett, engem legalább is mindenképpen.

Az ebédszünet sem telt el esemény nélkül. Három bemutatót nézhetett meg a résztvevők lelkes csoportja, Spalovszky Csaba mester és csapatának Iaido és batto jitsu bemutatóját, Ziegler Csaba mester Okinawa Kobudo formagyakorlatait és Nagy-Hinst István mester csapatának pusztakezes és fegyveres szabad formagyakorlatait, melyeket a nézőközönség lendületes tapssal jutalmazott.

A szakszerű és magas szintű oktatásért Ziegler Csaba elnök emlékplakettel jutalmazta Seres Károly, Nagy Róbert, Berkes László, Pospischil Tamás, Nagy-Hinst István, Vikartóczky Gusztáv, Kovács Károly, Spalovszky Csaba, Takács István, Tálos Lajos, Szekeres Ákos, Varga Levente, Zöllei Zoltán, Száz Richárd, Lisztes Károly mestereket.

A találkozó végére egyetlen közös gondolat maradt meg mindenkiben: „Jövőre, újra, megint!”

Ha rajtunk múlik, így is lesz!

Fotóalbum itt!