JJEU nyári tábor, 2019 08 25-29, Balatonfenyves

579

Mint minden évben, idén is megrendezésre került a JJEU Nyári tábora, melynek hazánk adott otthont Balatonfenyvesen. Ezzel megint történelmet írt szakszövetségünk!

A tábor, bár nem rekordlétszámmal, de több, mint 60 fővel került megrendezésre, 9 ország válogatott sportolóinak részvételével, 3 nemzetközi és 3 hazai oktató bevonásával. A táborban részt vett egyik Michael Korn volt, a JJEU alelnöke is.

Külön szeretném megköszönni az oktatóknak a részvételt, igen színvonalas az edzéseket tartottak egész héten. Az oktatók Jimmy Wouters (Belgium), Jeffery Bok (Hollandia), Michael Korn (Németország), Szekeres Ákos, Varga Levente és Sümegi Molnár Gábor voltak. Az edzések magas minőségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a versenyzők jelentős része minden versenyszám edzésein részt akartak venni, így módosítanunk kellett az edzésbeosztást is ennek megfelelően, ami mindenki megelégedésére szolgált.

A technikákon kívül sok taktikai elemmel is gazdagodhattunk és edzés módszertani szempontból is pótolhatatlan tudásanyag került átadásra. Így nem csak a sportolók, de az edzők számára is igen értékes idő volt a tábor edzéseinek minden perce.

A napi négy edzés magas terhelést jelentett a sportolóknak, de teljes lelkesedéssel vetették bele magukat a küzdelmekbe. Az edzésekhez jó körülményeket biztosított a Balatonfenyvesi Általános iskola terme és Simon Mihály mestertársunk által számunkra rendelkezésre bocsátott versenytatami. Külön köszönet érte!

A szállás és étkezés kitűnő volt, így a résztvevők ki is tudták magukat pihenni az edzések között. Ehhez igen sok munka és körültekintő szervezésre volt szükség. Köszönet érte Tálos Lajosnak és Nagy Robertnek!

Az utolsó estére egy közös szabadtéri bankett került megrendezésre, ahol minden ország delegációja együtt szórakozott. A legnagyobb élmény az volt, amikor az aznapi szülinapos tiszteletére minden ország külön-külön előadott egy köszöntő dalt a saját nyelvén.

A tábor végét rendkívül sajnáltuk mindannyian, de rengeteg új barátság szövődött a sportolóink között.