HKR

203

A szeptember 6-án tartott közgyűlés alkalmával visszajelzéseket kaptunk Tőletek, hogy szeretnétek gyakrabban értesülni a Szakszövetséggel kapcsolatos hírekről, illetve az Elnökség munkájáról.

A kérést meghallgatva igyekszünk rendszeresen beszámolni a háttérben zajló munkákról és a sportágat érintő hírekről.

 

Ju-Jitsu Diákolimpia

Talán az elmúlt időszak legfontosabb híre, hogy megkezdtük a ju-jitsu Diákolimpia előkészítését, melyre 2021 tavaszán kerülhet sor! Tudjuk, hogy sokan és régóta vártatok már erre! A Diákolimpia sok kötelezettséget és anyagi terhet ró a szakszövetségre, korábban ezért sem tudtunk elindulni ezen a vonalon, de végre ennek is eljött az ideje!

Szakágak

Megrendezésre került az első Duo és Fighting kongresszus, mely a szakágak szakmai munkájának elindítását tűzte ki célul. Hamarosan jön a második kör, de közben a ne-waza szakág sem tétlen, e téren is megkezdődik a munka. A szakágakkal az a célunk, hogy összefogjuk a klubokban végzett szakmai munkát, lássuk mik a hiányosságok és mik az erősségek, emellett fejlesszük az utánpótlás nevelést, a legifjabb versenyzőink felkészítésének módszereit. Ha jól működik egy szakág az nem csak az eredményekben fog látszódni, hanem mind az edzők mind a versenyzők azt fogják tapasztalni, hogy biztosított a továbbfejlődés lehetősége és mindig kaphatnak szakmai segítséget a szakszövetségtől.

Költségvetés-pályázatok

A COVID-19 okozta új helyzet miatt eddig csak 1 versenyt tudtunk szervezni ebben az évben, a nemzetközi élet pedig leállt. Nézzük a helyzet jó oldalát! Felszabadultak forrásaink, melyeket tatami és eszközvásárlásra, jövőbeli szakmai programok megvalósítására (pl.: keretedzések) tudunk fordítani. Ez ugyanakkor sok adminisztrációs többlettel jár, mert az eredeti költségvetést és pályázati pénzeket a járvány előtti helyzetre kalibráltuk és mivel nagyon szigorú az elszámolási rendszer, ezért a változtatásokat engedélyeztetni kell az EMMI-ben.

Új Fighting szabálykönyv

A járványhelyzetet kihasználva a JJIF szakemberei revízió alá vették a Fighting szabálykönyvet és több változtatást is eszközöltek rajta. Juhász Tamás a Versenybírói Testület Elnökének vezetésével a fordítás befejezésén zajlik és hamarosan közzé is tesszük az új szabálykönyvet.

Versenybírói Testület

Az Alapszabály módosításával a Bírói Bizottságból létrejött a Versenybírói Testület, melynek immár minden versenybíró és bírói asszisztens tagja. A következő versenyre új pólókat készítünk az asztaloknál rendkívüli munkát folytató asszisztenseknek, hogy ezzel is javítsuk a versenyek összképét. Ezzel párhuzamosan a versenybíróink egységes megjelenésén is dolgozunk.

Hivatalos közlemények

Szeptember 6-án tartotta szakszövetségünk az éves, rendes közgyűlését, melyen az ilyenkor szokásos jogszabályok által előírt feladatokat is teljesítése mellett elfogadásra került az új alapszabály, illetve tisztségviselő választásokra is sor került.

Tálos Lajos lett a leköszönő Nagy Róbert után a sportszakmai Alelnök. Merkert Zoltán lett az Etikai és Sportfegyelmi Bizottság 3 tagja, illetve Juhász Tamás lett a Versenybírói Testület Elnöke. Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

A legutóbbi Elnökségi döntések az alábbi linken találhatóak:

HATÁROZATOK TÁRA

 

Szeretnénk megújítani a honlapunkat, mely jelenleg csak az alapvető információ közlésnek felel meg. Kérjük, ha akad közöttetek valaki, aki szívesen segítene nekünk ebben, akkor jelentkezzen Hullám Dénes Főtitkárnál!