Harmadik helyezés az U18-U21 Ju-Jitsu Világbajnokságról

495

Abu Dhabiban 40 ország több, mint 700 versenyzője lépett tatamira. Köztük volt két magyar versenyző is. Körmöndi Marcell, a Miskolci Ju-Jitsu Egyesület sportolója Ne Waza System U18/-60 kg kategóriában, míg Dudás Virág a Marcali VSZSE Küzdősport Szakosztályának versenyzője Fighting System U18/-63 kg kategóriában képviselte a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetséget. A válogatottat Spalovszky Csaba szövetségi kapitány koordinálta az arab országban.

Körmöndi Marcell a három napos verseny első napján győzelemmel kezdett. Lengyel ellenfelén 8:2 pontozással emelkedett felül. A hihetetlenül erős mezőnyben – a kategóriájában – számos kiváló eredménnyel rendelkező versenyző indult. A 20 fős mezőnyből bekerült az első 16 közé, majd görög és olasz ellenfelekkel mérkőzött. A legjobb 8 közé viszont pár pont híján nem sikerült bekerülnie és így a kilencedik helyen végzett. Mellik Béla mester által felkészített miskolci fiú kiválóan és magabiztosan küzdött a földharc kategóriában.

Dudás Virág a verseny második napján kilenc ellenfele közül az olasz ellenféllel kezdett és FULL IPON-nal győzött. A Fighting System versenyszámban ez a legmagasabb szintű győzelem. A dobogó felé haladva az idei év Euróba Bajnoki cím második helyezettjével került szembe. Az idősebb és rutinosabb versenyző Virágot a vigaszágra kényszerítette, ahol egy túlmotivált kazah versenyzővel is meg kellett megmérkőznie. A sportszerűtlen eszközökkel küzdő kazah lány és a meglepően „furcsa” bírói döntések ellenére a marcali versenyző továbbverekedte magát. Nagy Róbert mester tanítványa a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A két sportoló ebben az évben került át az U15-ből az U18-as kategóriába és még két évig versenyeznek benne. Eredményeik reménykeltőek, hiszen az elkövetkező években technikai tudásukat fejleszthetik, és minden bizonnyal nagyobb versenyrutinnal fognak rendelkezni.