FELEMELŐ EREDMÉNYEK A JU-JITSU U16 VILÁGBAJNOKSÁGRÓL ÉS AZ U18/U21 EURÓPA BAJNOKSÁGRÓL

732

Meggyőző sikerek születtek 2019. októberének utolsó hétvégéjén megrendezett világversenyen a görögországi Kréta szigetén. A Heraklionban tartott megmérettetésen a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség 10 magyar versenyzője lépett tatamira, hogy a magyar színeket képviseljék a korosztályos EB-n és VB-n. Az eredmények fényében kijelenthetjük, hogy Magyarország és a magyar Sport Ju-Jitsu immáron felkerült a világ élvonalába, többé nem lehet megkérdőjelezni a magyar versenyzők jogát és helyét a világ legjobbjai között. A korábbi sikerek után a 10 kvalifikációt szerzett versenyzőnk megérdemelten indult harcba, hogy emlékezetessé tegye számunkra az idei évet és feltegye a lécet az Abu Dhabiban november közepén elérkező Felnőtt Ju-Jitsu Világbajnokság magyar résztvevői számára.

A csapattal jelen volt Száz Richárd edző, Lakatos Sándor versenyző és edző, Nagy Róbert edző, dr. Gulyás Richárd edző és Spalovszky Csaba válogatott szövetségi kapitány, valamint több kísérő.

A versenyen a következő eredmények születtek:

Tóth Alexa világbajnok
Tőrös Tamara világbajnok
Üveges Attila világbajnoki 2. helyezett

Győri Levente Európa bajnok
Gálik Máté EB 2. helyezett
Kecskeméti Nimród EB 3. helyezett

Csillik Ágnes, Dudás Virág, Soltész Soma és Stanford Zsuzsi is remekül teljesítettek, és bár érmet most nem szereztek, büszkék vagyunk rájuk is, hiszen a siker mindegyiküknél egy hajszálon múlt! Csillik Gábor is elkísérte testvérét, de sérülése miatt sajnos nem tudott elindulni a versenyen, azonban jelenlétével segítségére volt Áginak. Egy csapat, egy szív, egy cél!

Gratulálok mindazoknak is, akik a versenyzők felkészítésében részt vettek! A sikerek és eredmények azt mutatják, hogy az irány jó, de még sok munka és temérdek öröm áll előttünk az erőpróbákkal kikövezett úton.

Köszönjük a szurkolást! Szép volt magyarok!

SPALOVSZKY CSABA
szövetségi kapitány